Tennisleden mogen voorlopig weer de baan op in Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – Leden van Tennis Vereniging Dieren mogen voorlopig gebruik blijven maken van hun vertrouwde tennisbanen. Dat oordeelt de rechter vrijdag in een kort geding, dat door de vereniging was aangespannen.

De leden spelen al sinds 1984 op het tennispark van Polysport. Dat bedrijf was ook altijd verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het innen van de contributie en het onderhoud.

Overeenkomst opgezegd
Vanwege nieuwe eisen van tennisbond KNLTB wil de tennisvereniging deze taken zelf uitvoeren. De overeenkomst met Polysport werd per 31 december 2019 opgezegd, maar onderhandelingen over een nieuwe invulling liepen op niets uit.

Polysport laat sinds het nieuwe jaar geen leden van de tennisvereniging meer toe, behalve als ze bij het bedrijf speeltijd kopen. De vereniging heeft nu met het kort geding afgedwongen dat de leden de komende drie maanden toegang tot de banen hebben. Ze moeten wel de contributie over deze periode rechtstreeks aan Polysport blijven betalen.

Opnieuw om tafel
Volgens de rechter is het feit dat de tennisvereniging af wil van de oude voorwaarden niet genoeg om de leden de toegang tot het park te weigeren. De twee partijen gaan de komende tijd opnieuw met elkaar om tafel.