Messy Church smaakt naar meer

Foto: Rini van Dijkhuizen

DIEREN- De eerste Messy Chuch werd op zondagmiddag 12 januari gehouden in basisschool de Boomgaard. Meer dan 100 mensen kwamen samen voor deze bijzondere ‘dienst’. Het ging niet alleen om het vieren, maar ook het ontdekken van een bijbelverhaal en samen eten. Het is een engels concept waarbij er een bijeenkomst in een gemoedelijke, vrolijke en rommelige sfeer wordt gehouden. De Engelsen noemen dit ‘messy’.

Het thema van deze eerste keer was ‘het scheppingsverhaal’. Na de opening gingen de bezoekers aan de slag op verschillende ‘ontdekplekken’. Er waren hier diverse activiteiten rondom de zeven scheppingsdagen uit het eerste Bijbelboek Genesis. Na het ontdekken werd het Scheppingsverhaal verteld en als afsluiting was er een gezamenlijke maaltijd.

Foto: Rini van Dijkhuizen

Deze activiteit wordt georganiseerd door een bijzondere samenwerking van diverse protestantse, katholieke en evangelische kerken uit Dieren.

Het was een laagdrempelige samenkomst die voor de bezoekers en organisatoren smaakte naar meer. De volgende Messy Church wordt gehouden op zondagmiddag 8 maart van 15 uur tot 17 uur.

Foto: Rini van Dijkhuizen
Foto: Rini van Dijkhuizen