Gemeente Rheden gaat samenwerken met buurthuis De Poort in Velp

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Buurthuis de Poort  werkt samen met de gemeente aan een pilotopdracht om te onderzoeken wat er nodig is om als buurthuis door te ontwikkelen naar een buurthuis voor alle inwoners in de wijk en dus ook voor kwetsbare buurtbewoners. Een laagdrempelige plek waar wijkbewoners voor allerlei onderwerpen terecht kunnen.

Het buurthuis draait op dit moment succesvol op een programmering van activiteiten met veel vrijwillige wijkbewoners en een sterk betrokken bestuur. Toch ziet het bestuur een tweetal dilemma’s ontstaan en heeft hiervoor contact gezocht met de gemeente Rheden, om samen te zoeken naar oplossingen.

De ouderen leven steeds langer in hun huis, met vaak afnemende sociale netwerken. Ook wil het buurthuis kinderen in de wijk een kans geven om zich optimaal te ontwikkelen, Dit gebeurt door thuis-school-omgeving met elkaar te verbinden. Zo maken ze in Velp-Zuid in Buurthuis De Poort het verschil voor jong en oud

Op 15 januari bezochten Gea Hofstede, wethouder Welzijn, volksgezondheid en wonen, en Marc Budel, wethouder Jeugd, sport en cultuur, buurthuis De Poort. Zij waren daar om te kijken naar een aantal activiteiten die net dat extraatje kunnen betekenen voor wijkbewoners. Buurthuis De Poort is in Velp-Zuid een bijzondere locatie in een woonwijk. Het buurthuis is samen met een basisschool aanwezig in een wijk waar concentratie van multi-problematiek veel voorkomt.