Discussieavond over de democratie in de Steeg

Foto: Pixabay

DE STEEG – Schrijver en journalist Marcel ten Hooven presenteert op maandag 20 januari zijn boek ‘de Ontmanteling van de democratie’ in ‘de Boecop’ in de Steeg. De schrijver signaleert hoe onze democratie wordt bedreigd en probeert hierop antwoorden te vinden. Aansluitend is er een discussieforum over de thema’s van het boek. De zaal kan hier aan mee doen.

In het boek beschrijft ten Hooven de krachten die onze democratie bedreigen. Hij gaat in op onderwerpen als het asociale neoliberalisme, de zondebokpolitiek van het populisme en de groeiende ongelijkheid. Maar ook het referendum, nepnieuws en de dalende solidariteit komen aan de orde.

Discussieforum
Het panel wordt bezet door twee politici, Jean Eigeman en Ricardo Brouwer. Ook de schrijver zelf neemt hieraan deel. De zaal wordt uitgenodigd mee te discussieren. Het forum staat vooral in het teken van het vinden van antwoorden op de bedreigingen van de democratie. De toegang is vanaf 19.30 uur gratis. Aanmelden kan hier.