Ook Rheden treft digitale veiligheidsmaatregelen door Citrix

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Wereldwijd wordt er gewerkt met het softwareprogramma Citrix. Deze software maakt het mogelijk om op afstand in te loggen en daarmee tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. De meeste Nederlandse gemeenten maken er gebruik van, waaronder Rheden.

Donderdagavond is een ernstig beveiligingslek geconstateerd bij Citrix. Ook de gemeente Rheden heeft dezelfde avond Citrix voorlopig uitgeschakeld net als in veel andere Nederlandse gemeenten.

De dienstverlening naar inwoners en bedrijven gaat gewoon door. Vanuit de meeste locaties van de drie gemeenten kan er gewoon gewerkt worden. Alleen de medewerkers die thuis ingelogd zijn of in de wijken werken is het op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van het netwerk van de gemeenten.

Op dit moment is onduidelijk wanneer de problemen bij Citrix zijn opgelost. Tot die tijd blijft de digitale veiligheidsmaatregel van kracht.