Open dag bij scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren en Rozendaal

Foto: Het Rhedens in Dieren

ROZENDAAL – Het Rhedens opent op zaterdag 25 januari haar deuren voor de jaarlijkse open dag in Dieren en Rozendaal. Toekomstige leerlingen, de ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de drie locaties tussen 09.30 en 13.30 uur.

Tijdens de open dag zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Naast diverse optredens worden er tal van activiteiten en workshops georganiseerd. Ook ontvangen alle 8e groepers een leuke tas met handig informatiemateriaal.

Het Rhedens De Tender
Het Rhedens De Tender biedt modern praktijkonderwijs op maat aan voor leerlingen die vooral leren door te doen. Het biedt een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen aan: horeca, groen, techniek, dienstverlening & zorg, logistiek en verkoop. Tevens zijn er informatierondes over de leerroute pro / vmbo-basis, voor leerlingen bij wie het nog niet duidelijk is of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste past.

Het Rhedens Dieren
Op Het Rhedens Dieren (vmbo, havo, vwo) krijgen bezoekers de gelegenheid om letterlijk ‘in de keuken’ te kijken. Van alle onderwijsruimten, variërend van vaklokalen, mediatheek en de praktijkafdelingen, staan de deuren open. Er is extra informatie over het systeem van dakpanklassen in leerjaar 1 en 2, het Dierens model in havo-vwo en het werken met Chromebooks, maar ook over het aanbod van diverse keuzemodules en de studiebegeleiding in Het Rhedens Extend (voor extra leermogelijkheden).

Het Rhedens Rozendaal
Op Het Rhedens Rozendaal (havo, atheneum, gymnasium) vertellen leerlingen en medewerkers over maatwerk, zoals de mogelijkheid voor leerlingen om keuze-uren te kiezen, waarmee je naast basislessen 1/3 van het rooster zelf kiest. Onderdeel van de keuze-uren zijn Studium Generale uren zoals weerkunde, creatief schrijven, Chinees en deeltjesfysica. De bezoeker komt ook alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij nieuwe kennis en ideeën worden ontwikkeld.