Scholieren uit Velp en Rozendaal strijden tegen elkaar bij BNNVARA

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Voor de tweeëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Twee middelbare scholen uit Velp en Rozendaal strijden ook om de titel van beste debatschool van Nederland.

Dit zijn Het Rhedens uit Roozendaal en Arentheem College – Titus Brandsma uit Velp. De voorrondes vinden plaats op donderdag 30 en vrijdag 31 januari vanaf 10.15 uur.

Vragen en stellingen die voorbij komen zijn onder andere: moeten Gelderse scholen ‘dialectlessen’ geven? Is het terecht dat autorijden in Gelderland goedkoper wordt. En is het een goede zaak dat de provincie fors investeert in herinneringstoerisme.

De landelijke stellingen zullen onder andere gaan over drugsgebruik onder jongeren, de rol van ouders bij seksuele voorlichting en de Europese ‘Green deal’.