Tentoonstelling over agaten in Velp

Foto: Gelders Geologisch Museum Velp

VELP – Het komende half jaar is er in het Gelders Geologisch Museum een nieuwe wisseltentoonstelling te zien. Agaten zijn soms haast schilderijtjes. De bonte kleuren- en vormenpracht en de kristallijne structuren springen direct in het oog.

Het ontstaan van deze agaten, die tot de kwartsfamilie behoren en onder meer uit chalcedoon bestaan, is nog steeds een raadsel. Naast deze tentoonstelling kunt u in het museum ook een uitgebreide collectie van mineralen, gesteenten en fossielen bekijken. Ook voor kinderen is er van alles te doen, bijvoorbeeld een spannende speurtocht.

Het museum is te vinden aan de Parkstraat 32 in Velp. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie op: www.geologischmuseum.nl.