Repair Café Dieren bestaat alweer 5 jaar

Foto: Pixabay

DIEREN – Repair Café Dieren bestaat alweer 5 jaar. Dat betekent dat het feest is op zaterdag 8 februari tussen 14.00 en 16.00 uur in Dieren. Dan wordt het eerste lustrum gevierd. Om 15.00 uur proosten vrijwilligers met de bezoekers. Ondertussen gaan de vrijwilligers ook nog “gewoon” aan het werk.

Sinds 14 februari 2015 worden in het Repair Café Dieren elke zaterdag middag door een groep enthousiaste ervaren specialisten zo’n vijftien tot twintig gratis reparaties uitgevoerd. De reparateurs, ervaren vrijwilligers, zijn van vele markten thuis. Twee van de drie problemen lossen zij op.

Vaak betreft het kleine technische problemen aan huishoudelijke apparaten (Senseo’s, stofzuigers, ventilatoren, kacheltjes), audio/video apparatuur (radio’s, CD en DVD spelers), verlichting (schemerlampen, armaturen) en mechanische items (klokken). Ook wordt er kleding, textiel, speelgoed en zelfs tuingereedschap gerepareerd. In verband de grote belangstelling is sinds een jaar Repair Café Dieren nu ook open op de donderdag avond.

Doelstelling van Repair Café Dieren is de levensduur van dierbare bezittingen te verlengen en bewoners van Dieren om te helpen bij het gebruik en onderhoud van spullen. Zo worden ze minder snel afgedankt. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de consument. Kom gerust langs. De meest uiteenlopende zaken komen op de reparatietafels terecht.

Repair Café Dieren kunt u vinden in De Oase, Ericaplein 1, Dieren. Elke 2e zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur. Elke 4e donderdag van de maand van 19 tot 21 uur.