Geld beschikbaar om buurtinitiatieven te helpen

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Alle huishoudens in de gemeente Rheden krijgen vanaf 2 maart een waardecheque van 7,50 euro om te besteden aan buurtinitiatieven. Dat bedrag krijgen ze twee of drie keer per jaar. Inwoners kunnen zelf initiatieven aanmelden, en hun wijkgenoten vragen om bij te dragen.

Dat moet gebeuren via www.ikbuurtmee.nl. Te denken valt aan een activiteit voor kinderen of een initiatief voor een groenere straat. De gemeente beslist of een actie door mag gaan en voor welk bedrag. Zo moet het bijdragen aan een ‘sociale, leefbare, veilige en duurzame leefomgeving’.

Politieke, religieuze of commerciële doeleinden zijn niet toegestaan. Bij goedgekeurde initiatieven kunnen inwoners langs de deuren om de fysieke cheque op te halen of kan deze online worden gedoneerd.

Kick–off Ik buurt mee!
Tijdens de feestelijke aftrap op 3, 4 en 10 maart krijgen inwoners uitleg over hoe Ik buurt mee! Na de officiële opening door wethouder Marc Budel om 19.00 uur is er een presentatie over het platform. Maar inwoners kunnen ook tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen om zich te laten informeren in Buurthuis De Poort in Velp.

De Kick-off voor Dieren, Spankeren en Laag-Soeren is 4 maart van 19.00 tot 20.30 uur in De Oase in Dieren. De Kick-off voor Rheden, De Steeg en Ellecom is 10 maart van 19.00 tot 20.30 uur in Dorpshuis Rheden.