Eva Riemersma-van Rheenen Sportheld van gemeente Rheden

Foto: Mick Stomp

RHEDEN – Schaatster Eva Riemersma-van Rheenen uit Ellecom is vrijdag uitgeroepen tot Sportheld van de gemeente Rheden. Wethouder sport Marc Budel overhandigde de prijs voor haar unieke schaatsprestaties van deze winter.

Riemersma werd eind januari wereldkampioen allround schaatsen 35+ in het Italiaanse Collalbo en veroverde vier keer goud op de Winter World Masters in Oostenrijk.

Op het WK op het Italiaanse buitenijs in Collalbo reed ze de snelste tijd op de 1.500m en 3.000m en werd tweede op de 500m en 1.000m. Riemersma veroverde daarmee haar tweede wereldtitel allround. In 2018 lukte het haar ook al de hoogste trede op het wereldpodium te betreden.

Het kampioenschap kwam niet uit de lucht vallen. Eerder in januari kwam Riemersma voor Nederland uit op de Winter World Masters, ’s werelds grootste Wintersport Festival in Innsbruck.

Jaarlijks gaan daar 3.000 sporters met elkaar de strijd aan in 12 verschillende wintersport disciplines. In Innsbruck haalde Eva vier keer goud op verschillende afstanden. Ze reed hier voor het eerst de 10km en reed meteen een wereldrecord.