Fenna Ramos adopteert eerste Rhedense lammetje

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Fenna Ramos, bekend van kinderzender NPO Zappelin, heeft woensdagmiddag het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde geadopteerd. Het gaat om een symbolische adoptie, het lammetje blijft natuurlijk bij haar moeder en kudde.

Vanaf zaterdag kan iedereen een lammetje adopteren en een naam geven. Voor de adoptie wordt een financiële bijdrage gevraagd, waarmee mensen bijdragen aan het behoud de schaapskudde.

Honderdvijftig nieuwe ‘grasmaaiers’
Laura van Hooft: “Als stagiair help ik bij de Rhedense schaapskudde bij de bevallingen, verzorg de dieren en geef lammetjes waar nodig de fles. We verwachten dat in één maand bijna 150 lammetjes geboren worden, dus dat is best heel druk.

Tot april blijven ze net als de andere schapen hier bij de kooi, en kunnen mensen de lammetjes bezoeken én adopteren. Als de lammetjes groot genoeg zijn gaan we met de kudde en de schaapshonden weer aan het werk op de hei. De honden moeten dan alle zeilen bijzetten om de eigenwijze lammetjes in het gareel te houden.”