Gezocht: Verhalen over vasten en feesten in de Bijbel

Foto: Pixabay

DIEREN – In de Ontmoetingskerk van Dieren wordt op zondag 23 februari van 19 tot 20 uur een avond georganiseerd door de ‘BV van Verhalen’. Tijdens deze avond wordt er gezocht naar verhalen over vasten en feesten in de Bijbel.

Vasten kan op allerlei manieren, minder eten, snoep, koek, alcohol laten staan. Minder tv kijken of internetten of ‘op je mobiel zitten’. Heel bewust iets ‘laten staan’ om je daardoor extra te kunnen focussen op (het leven met) God.

De verhalenvertellers laten horen hoe er in de bijbel gevast en gefeest werd: In het Bijbelboek Esther was er al sprake van een soort verkleedfeest. Het vasten is een Bijbelse gewoonte en niet alleen in het Oude Testament. Verschillende verhalen komen aan de orde met tussendoor muzikale intermezzo’s.

Kortom verhalen die tot nadenken stemmen, na afloop is er koffie en thee. Kijk hier voor meer informatie.