Oerrr zoekt dierensporen in Nationaal Park Veluwezoom

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Oerrr organiseert zondag 23 februari om 14.00 uur op Nationaal Park Veluwezoom een tocht naar de sporen van de dieren die er leven. De gezinsactiviteit is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en hun ouders.

In het park leven veel dieren. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen.

Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten.

Kaartjes reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom