Comite Viering 75 jaar Vrijheid viert vrijheid in Rheden

Foto: Rheden In Oorlogstijd

RHEDEN – 75 jaar zonder oorlog en ellende is een verworvenheid waar we allemaal trots op mogen zijn. En dat mogen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom gaat het comité Viering 75 jaar Vrijheid dorp Rheden dit vieren samen met alle bewoners van het dorp Rheden op zaterdag 18 april.

Dan worden er ook in de gehele gemeente festiviteiten georganiseerd. Er zal onder andere een stoet van circa 65 oude legervoertuigen (Keep Them Rolling) door het dorp Rheden rijden.

Op het meester B. van Leeuwenplein worden ze officieel ontvangen en daar vinden ook diverse activiteiten plaats net als in het Dorpshuis en in partycentrum Ons Huis.

Bij het plein wordt een ereboog geplaatst en scouts van Scouting Rheden vormen een erehaag voor de legervoertuigen die rond 11.00 uur worden verwacht. In het Dorpshuis zijn er onder andere film, een (foto) expositie en werkstukken te zien van schoolkinderen.