Kerken organiseren actie Vakantietas 2020

Foto: Pixabay

RHEDEN – De zomervakantie is voor de meeste kinderen een mooie tijd, vaak gaan de meeste kinderen wel een paar weken weg van huis op vakantie. Maar voor ruim 750 kinderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal is de zomervakantie geen fijne tijd.

Zij kunnen niet op vakantie omdat hun ouders daar geen geld voor hebben. Maar daar willen tien kerken binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal iets aan doen.

In de zomer van 2020 gaat het DIAkonaal Netwerk Armoedebestrijding (Diana) de Vakantietas organiseren voor ruim 750 basisschoolkinderen uit bijstandsgezinnen, kinderen die in de vakantie geen leuke dingen kunnen gaan doen.

Rugzakjes
Kerk in Actie Nederland levert kleurige rugzakjes aan de kerken. In de rugzakjes kunnen allerlei spullen worden gestopt, te denken valt aan tegoedbonnen voor speelgoed en/of boeken, gratis toegangskaartjes voor attractiepark, dierentuin en/of zwembad, een tegoedbon voor een ijsje, snoepgoed, enz.

55 euro
Aan de kinderen wordt op de laatste dag vóór de zomervakantie een rugzak aangeboden met daarin van alles en nog wat om de zomervakantie op een leuke manier door te komen. Er zit ook een prijskaartje aan zo’n Vakantietas, ongeveer 55 euro.

Sponsoren
Binnen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal zal in het 1e halfjaar van 2020 een of meerdere keren worden gecollecteerd voor de Vakantietas. Daarnaast kunnen kerkleden een Vakantietas ‘sponsoren’ door een extra gift te geven. Een aantal kerken gaat een actie opzetten in de vorm van een concert, maaltijd of dergelijke.

Lokale winkeliers worden ook benaderd voor een bijdrage of tegoedbon. En de gemeente Rheden wordt gevraagd om gratis toegangskaartjes voor de zwembaden binnen de gemeente. Toch lukt het de organisatie niet om die 750 tassen te vullen en heeft hulp nodig.

Voor meer info kunt u contact opnemen met DIAkonaal Netwerk Armoedebestrijding (DIANA).