Rheden kapt veel zieke bomen in Dieren en Velp

Foto: Corlène van der Camp / IVN

RHEDEN – De gemeente Rheden kapt tot 15 maart 43 dode en zieke bomen. De kap is nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving zijn en omdat het belangrijk is dat bomen gezond blijven. De bomen die gekapt worden, staan voornamelijk in Velp en Dieren en zijn herkenbaar aan een affiche op de boomstam.

De bomen hebben gebreken waardoor ze een gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Bomen gaan dood door ziekte, aantasting, verdrukking, droogte of door een onbekende oorzaak. Het komt ook voor dat in een rij of laan één boom plotseling dood gaat.

Een of twee keer per jaar publiceert de gemeente een lijst met dode en zieke bomen voor de start van de broedseizoen. Het overzicht met te kappen bomen is te vinden op de website van de gemeente Rheden. Op een aantal locaties plant de gemeente weer nieuwe bomen.

Bekijk hieronder de beelden vaan TheothorneTV.