Wethouder Marc Budel plant eerste boom op Boomfeestdag

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De 64ste Nationale Boomfeestdag komt er al weer aan. Wethouder Marc Budel zal dan op woensdag 18 maart samen met 4 kinderen de eerste boom planten op Boomfeestdag. Dit gebeurt om 9.30 uur bij de in aanleg zijnde natuurspeelplaats aan de IJsselsingel in Rheden die onderdeel uitmaakt van de ‘Zuidflank Rheden’.

Hierna planten 41 schoolkinderen uit groep 7 van basisscholen De Holtbanck en Rheder Enk uit Rheden samen met medewerkers van de gemeente Rheden in totaal 33 bomen en 526 struiken.

Het gaat om 1 tamme kastanje, 3 veldesdoorns, 2 haagbeuken, 4 linden, 2 moseiken, 9 grove dennen, 8 berken, 1 veldiep, 3 acacia’s, hazelaar, ribes, gelderse roos, vlier, krenteboom, liguster, kornoelje, wilg, vlinderstruik en herfstpaardekastanje.

Herplant eerste boom in Rheden
En om 15.30 uur plant ook burgemeester Carol van Eert samen met een aantal kinderen uit de buurt de eerste boom terug op één van de locaties waar de storm van juni 2019 zoveel schade aanrichtte. Van Eert doet dit aan De Del in Rheden

Hierna gaan de buurtkinderen op deze plek aan de slag met het planten van meer bomen. Dit moment is het startsein voor de herplant van bomen die in het dorp Rheden verloren gingen als gevolg van de storm. Het gaat om 45 bomen.