Rheden treft maatregelen vanwege corona

Foto: pixabay

RHEDEN – Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, wil de gemeente Rheden de kans op besmetting zo klein mogelijk houden maar wel haar dienstverlening aan inwoners en ondernemers waarborgen.

De gemeente doet daarnaast een beroep op haar inwoners om keuzes te maken in hun doen en laten als het gaat om het voorkomen/beperken van de verspreiding van het virus.

Eén van de maatregelen van het kabinet is dat alle evenementen, bijeenkomsten, sportwedstrijden, toertochten met meer dan 100 personen (bezoekers, deelnemers) tot en met in ieder geval 31 maart worden afgelast. Alle organisatoren van evenementen in de gemeente Rheden zijn hiervan door de gemeente op de hoogte gebracht.

Dienstverlening blijft beschikbaar
Een andere maatregel is: ga thuiswerken waar het kan. Ook hieraan geeft de gemeente gehoor maar de continuïteit blijft gewaarborgd en de dienstverlening dus beschikbaar. Inwoners kunnen nog steeds terecht bij de publieksbalies op de normale openingstijden. Hier geldt wel: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Medewerkers wordt geadviseerd overleggen met veel mensen te beperken of telefonisch te vergaderen.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik begrijp dat inwoners hinder ondervinden. Maar we willen de verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperken en hebben daarom deze maatregelen genomen. Maar onze dienstverlening blijft beschikbaar”.