Bijna 13 procent van alle huishoudens in Rozendaal is miljonair

Foto: Kasper Siebrands

ROZENDAAL – Er wonen steeds meer miljonairs in Nederland. In Rozendaal wonen – nog altijd – relatief de meeste miljonairs. Van alle huishoudens in de gemeente Rozendaal is liefst 12,8 procent miljonair. Dat zijn ongeveer 100 huishoudens. In de gemeente Rheden is slechts 2.5% van alle huishoudens miljonair. Dat zijn ongeveer 500 huishoudens.

De waarde van de eigen woning wordt meegerekend in het vermogen, evenals een eventuele hypotheekschuld.

Maar daarmee is Rozendaal toch niet de rijkste gemeente van het land. Die eer is weggelegd voor Bloemendaal, waar 22 procent van huishoudens meer dan een miljoen heeft. Laren (20 procent) en Blaricum (17 procent) completeren de top drie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

In heel het land wonen ruim 207 duizend miljonairs, wat neerkomt op 2,7 procent van alle huishoudens. Zij hebben 21 keer zoveel vermogen als niet-miljonairs.