Knooppunt Velperbroek krijgt slimmere verkeerslichten

Foto: Studio Rheden

VELP – In Velp komen slimme verkeerslichten, onder andere op knooppunt Velperbroek. Deze zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op basis van mobiele data afkomstig van weggebruikers.

Met die data kunnen slimme verkeerslichten prioriteit gaan geven aan bijvoorbeeld bussen en hulpdiensten. Ook kunnen zij weggebruikers adviseren over de snelheid en snelste route door de stad tot en met de rijstrook hiervoor. Met deze informatie kunnen weggebruikers hun verkeersgedrag afstemmen. Dat draagt bij aan een betere doorstroming, leefbaarheid en veiligheid.

Provincie Gelderland start deze maand met de aanleg. De eerste slimme verkeerslichten worden geplaatst op de volgende locaties:

  • N325 IJsseloordweg – Lange Water van zaterdagavond 28 maart 20:00 uur tot zondagavond 29 maart 24:00 uur.
  • N325 IJsseloordweg – Westervoortsedijk van zaterdagavond 4 april 20:00 uur tot zondagavond 5 april 24:00 uur.

Overige iVRI’’s
Het is nog niet bekend wanneer de uitrol van de andere iVRI’s in de gemeente Rheden gaat plaatsvinden. Dit zijn de volgende locaties: Knooppunt Velperbroek, kruising Kennedylaan – Reigerstraat en kruising Kennedylaan – Lepelaarstraat.