Ondernemers in Velp inventief tegen verspreiding coronavirus

Foto: Bart van den Bergh

VELP – Om besmetting met het coronavirus te voorkomen en medewerkers en klanten zoveel mogelijk te beschermen, nemen winkeliers in de gemeente Rheden ook diverse maatregelen.

Bedrijven laten werknemers zoveel mogelijk thuis werken, maar voor veel winkels is dit praktisch niet uitvoerbaar. Met creatieve oplossingen zorgen zij ervoor dat het risico op het overdragen van het coronavirus zoveel mogelijk wordt beperkt.

Een van die bedrijven is Juweliershuis Aalbers, waar naast de extra hygiënemaatregelen afgelopen weekend ook plexiglazen schermen zijn geplaatst.

Eigenaar Hans Aalbers: “Veel ondernemers zitten net als wij in dubio; de gezondheid van de klant en onze medewerkers staat natuurlijk voorop, maar tegelijkertijd wil je ook je bedrijf liever niet sluiten. De schermen hebben we dan ook geplaatst om de kans op overdracht nog verder te minimaliseren.

Als we op deze manier kunnen voorkomen dat iemand het virus in onze winkel oploopt, dan is dit het meer dan waard. Door de schermen kunnen we onze klanten toch de persoonlijke aandacht geven die ze van ons gewend zijn, al is het natuurlijk voor iedereen wel even wennen.”

Supermarkt
Ook in supermarkten en bouwmarkten zijn corona-maatregelen zichtbaar. Met tape op de grond wordt de afstand van anderhalve meter in de rij voor de kassa’s gemarkeerd, maar ook desinfecterende zeep bij de ingang en audioboodschappen via de geluidsinstallatie moeten de consument het vertrouwen geven dat er alles aan wordt gedaan om verspreiding te voorkomen.