I.v.m. corona opent AH de winkel eerder voor ouderen

Foto: Studio Rheden

VELP – Supermarktketen Albert Heijn heeft vanaf 23 maart een speciaal uurtje voor ouderen. Alleen 70-ers en ouder kunnen dan op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur terecht voor hun boodschappen, voordat de winkel voor iedereen opengaat.

In Velp was er gelijk al een redelijke opkomst. Rond 7:45 uur hadden al ca. 50 personen van deze nieuwe regeling gebruik gemaakt. Zij spraken hun tevredenheid uit over deze service. “Inderdaad lekker rustig en voldoende uit elkaar”. Controle op leeftijd wordt vooralsnog achterwege gelaten.

AH vroeger open
Foto: Studio Rheden

Liane den Haan van Ouderenbond ANBO vindt de actie stigmatiserend en een beperking van de vrijheid van de ouderen. Een AH-woordvoerder zegt hierover: “Het is niet zo dat ouderen alleen tussen 7.00 en 8.00 uur welkom zijn”.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB hoort louter positieve reacties. Alleen het tijdstip zou later moeten: “Ouderen zijn niet zo gewend om vroeg op te staan”.