Toekomst Dierense schouwburg Theothorne erg onzeker

Foto: Theothorne

DIEREN – De nieuwe Stichting Cultuur & Sport Veluwezoom wilde zich vanaf april vestigen in zalencentrum annex schouwburg Theothorne in Dieren na het vertrek van Maurice Vloed. Maar Stichting Cultuur & Sport Veluwezoom en eigenaar Henk Reusink van Theothorne komen er niet uit.

Het pand is inmiddels leeg. Maurice Vloed, de vorige exploitant, heeft de complete inboedel inmiddels verkocht via Marktplaats.

Michiel Beltman van Stichting Cultuur & Sport Veluwezoom laat in een verklaring weten: ‘Helaas moeten we constateren dat onze inspanningen, om met de familie Reusink tot een deugdelijke, evenwichtige en verantwoorde huurovereenkomst te komen, geen resultaat hebben gehad. ‘

Verder zegt hij: Wij hebben de afgelopen maanden er alles aan gedaan om tot die huurovereenkomst te komen. Wij zagen er naar uit om de culturele activiteiten in Theothorne voort te kunnen zetten en betreuren nu dat dit niet lukt. Een deugdelijke huurovereenkomst was daaraan voorwaardelijk.

Hierdoor gaat de doorstart nu niet door. Beltman is inmiddels ook gestopt met de onderhandelingen om tot een overeenkomst te komen voor het pand ‘Theothorne’.