Dierenasiels vrezen dumpingen en tekort aan vrijwilligers door coronacrisis

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Verschillende dierenasiels in Gelderland vrezen een tekort aan vrijwilligers als de coronacrisis langer voortduurt. Ook is Dierentehuis Arnhem en Omstreken langs de A12 aan de rand van Velp bang dat, met het inzakken van de economie door de corona-crisis, meer huisdieren worden gedumpt dan gewoonlijk door een gebrek aan financiële armslag bij de baasjes.

Dierenasiels in Gelderland volgen de landelijke regels. Dat betekent dat medewerkers op anderhalve meter van elkaar blijven. Bij de ontvangstbalie is ontsmettingsmiddel aanwezig en bij aankomst is handen wassen verplicht. De ambulance vertrekt vanaf huis voor spoedgevallen, niet meer vanaf het dierenasiel.

Tekst gaat verder na de video:

De meeste dierenasiels zijn gesloten voor publiek, ze hebben vooralsnog een verbod op bezoek. Eventueel ontvangt men bezoek op afspraak, om bijvoorbeeld een huisdier na vakantie op te halen. De dierenasiels zijn maximaal een uur per dag open. Wel zijn ze allemaal telefonisch bereikbaar.

Oudere vrijwilligers blijven thuis
Het dierenasiel in Velp merkt dat oudere vrijwilligers veelal thuis blijven. Er melden zich wel nieuwe vrijwilligers, maar die zijn in deze tijd lastig in te werken.

Tot slot merkt het asiel dat er nu minder dieren aangeboden worden. Karin Mooijekind van Dierentehuis Arnhem en Omstreken in Velp vreest dat als de crisis langer aanhoudt en de economie inzakt er veel huisdieren gedumpt worden, omdat de eigenaren de dieren niet meer kunnen onderhouden.

Foto: Omroep Gelderland