Gezamenlijke kerken organiseren kerkdienst online

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Op 16 april 2020 is het 75 jaar geleden dat onze regio werd bevrijd. Vele geplande activiteiten om dit te herdenken en te vieren zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus. Daarom wordt er voor iedereen op zondag 19 april om 10.00 uur een digitale herdenking en viering 75 jaar vrijheid georganiseerd vanuit de Dorpskerk in Rheden.

De Bevrijdingsviering wordt vanuit de Dorpskerk in Rheden rechtstreeks uitgezonden. Deze is te zien via de website kerkdienstgemist.nl. Vul daar de plaatsnaam Rheden in en klik op de gewenste datum.

De herdenking wordt georganiseerd door de R.K. Eusebiusparochie, alle Protestantse gemeenten van de burgerlijke gemeente Rheden en ook de Protestantse gemeente Rozendaal. Namens de kerken zullen diaken Ronald Heinen en predikant Gert Jansen voorgaan. Namens de gemeente Rheden zal burgemeester Carol van Eert aanwezig zijn en spreken.

Het thema van de herdenking is Vrijheid is goedkoop, vrijheid is duur en onbetaalbaar. Op diverse wijzen zal dit thema nader worden belicht. Onder meer met het ontsteken van kaarsen, muziek en gezang, gebeden en andere gesproken woorden, aansprekende historische filmbeelden over de oorlog en de bevrijding, en actuele filmbeelden over onvrijheid door het coronavirus.