Kasteel Rosendael wil toegankelijkheid verbeteren

Kasteel Rosendael Rozendaal
Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) wil in 2020 de toegankelijkheid van haar opengestelde kastelen verbeteren. Met diverse maatregelen willen ze ervoor zorgen dat ook mensen met een lichamelijke beperking de kastelen kunnen bezoeken en genieten van het culturele erfgoed. Een ambitieus plan, waarvoor ze veel geld nodig hebben.

Kitty Cloo, Kasteelmanager Rosendael: “Op kasteel Rosendael gaat het onder meer over grote aanpassingen zoals het beter toegankelijk maken van de oprijlaan, het aanbrengen van een traplift en een invalidentoilet in het kasteel.

Maar er zijn rook kleinere projecten zoals het aanschaffen van handrolstoelen en museumkrukjes voor in het kasteel. Daarnaast is kasteel Rosendael ook al bezig met de ontwikkeling van een blinden – en slechtzienden rondleiding.”

Het uitvoeren van deze maatregelen kost veel geld. Daarom start GLK de actie ‘Open de poorten’ op www.glk.nl/opendepoorten.