Bewoners protesteren tegen motoren op de Posbank

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Steeds meer mensen ergeren zich aan de motoren op de Posbank. Afgelopen weekend was het oorverdovende lawaai van de motoren regelmatig te horen. Daarom hebben buurtbewoners dit weekend spandoeken opgehangen met de tekst: “Ook motormuis, blijf thuis’”. Deze hangen vlak bij Pannekoekhuis Strijland en bij de Heuvenseweg in Rheden.

Bewoners van de Schietbergseweg richting de Posbank verwachten tijdens het paasweekend wederom veel herrie van motoren.

Foto: Studio Rheden

Grote groepen motoren
De toeristische route is namelijk erg populair voor motorrijders. Individuele motorrijders veroorzaken weinig overlast. Het zijn volgens de bewoners meestal de grote groepen motoren.

“Die hebben vaak geen normale uitlaat, waardoor ze heel veel lawaai maken. En vaak geven ze nog even extra veel gas om meer herrie te maken”, zo vertelt een bewoner aan de Schietbergseweg.

Politie controleert
Toch wordt de Posbank niet afgesloten. Dit weekend gaan wel politie, buitengewone opsporingsambtenaren, natuurmonumenten en boa’s wel extra surveilleren en zijn ze nog meer zichtbaar in het nationaal park Veluwezoom en dus ook op en rond de Posbank.

Mocht er een niet wenselijke situatie ontstaan dan kan het gebied snel afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Daarnaast wordt op Nationaal Park Veluwezoom nog steeds gemeten hoeveel gemotoriseerd verkeer er precies rijdt en hoe hard. Op diverse plekken op de weg richting de Posbank liggen kabels op de weg die dit meten.

Foto: Studio Rheden

Overigens hebben niet alleen bewoners hebben last van het zware geluid van de motoren. Ook dieren, waaronder de paarden, die vlak langs de weg grazen, schrikken hier van.

Foto: Studio Rheden

Corona
Naast de spandoeken heeft ook de gemeente Rheden ook borden geplaatst om iedereen erop te attenderen dat we wel 1.5 meter afstand moeten houden.

Burgemeester Carol van Eert vraagt ook iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven. “Neem je verantwoordelijkheid voor de samenleving en geniet van de Paasdagen in en rondom je huis.”

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

Burgemeester Carol van Eert: “Ik begrijp dat het aanlokkelijk is om met mooi weer en zeker met de Pasen de natuurgebieden op te zoeken. Maar dat is echt heel onverstandig. Er komen weer andere tijden en hoe beter we ons nu aan de regels houden, hoe sneller die tijden komen.

Immers alleen samen, met respect en begrip voor het feit dat we allemaal wat moeten laten in deze bijzondere tijden, kunnen we de crisis de baas.”