Blijf thuis: extra handhaving op de Posbank

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – De zondagochtend is nog rustig op de Posbank, maar de burgemeester van Rheden verwacht drukte in het natuurgebied op eerste paasdag. Daarom zijn er extra handhavers ingezet.

De Veiligheidsregio’s Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland nemen dit paasweekend extra maatregelen. Op eerste en tweede paasdag zijn meerdere wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit om drukte op de weg te voorkomen door mensen die het weekend aangrijpen om er op de motor of fiets lekker op uit te gaan.

Afspraak is afspraak
‘Na vorig weekend wisten we dat het toch wat drukker zou zijn’, legt burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden uit. ‘Mensen moeten zich toch houden aan de afspraken, dus hebben wij wat extra politie op de motor en op de scooter ingezet.’

Zie ook: Bewoners protesteren tegen motoren op de Posbank

Rond 10.30 uur ’s morgens zijn er nog geen bekeuringen uitgedeeld, maar Van Eert sluit niet uit dat er meer maatregelen genomen gaan worden als mensen geen gehoor geven aan de oproep om thuis te blijven.

‘Ik laat mij adviseren door de politie en de BOA’s van Natuurmonumenten. Mocht het zo zijn dat veel mensen op de Posbank toch niet die anderhalve meter afstand bewaren, dan is het een reden voor mij om te zeggen: dan zullen we het toch moeten afsluiten.’