Brandstichters aangehouden na achtervolging

Foto: Roland-Heitink

VELP – Twee brandstichters zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. Ze hadden een geparkeerde auto in Arnhem-Zuid in brand gestoken. In Velp werden ze na een achtervolging aangehouden. Deze achtervolging eindigde in een sloot.

Hulpdiensten werden rond 02.40 uur gealarmeerd voor een autobrand op het Gelderseplein in Arnhem. Een omwonende zag het gebeuren en kon een kenteken doorgeven aan de politie. Bij de zoekactie werd de auto gespot.

In eerste instantie stopten de verdachten, maar toen de agenten naar de auto liepen gingen ze er vandoor. Dit leidde tot een achtervolging waarbij de verdachten ook nog probeerden een politiewagen aan te rijden.

Op de Waterstraat in Velp kwam een politieauto met die van de verdachten in botsing, waardoor een van de verdachten de macht over het stuur verloor en de auto in de sloot tot stilstand kwam.

Met nat pak naar politiebureau
Beide verdachten zijn met een nat pak overgebracht naar het politiebureau. De auto is door een berger uit het water gehaald.

Of ze betrokken zijn bij eerdere autobranden moet onderzocht worden. De auto op het Gelderseplein ging volledig in vlammen op. Dit jaar zijn er al tientallen autobranden geweest in Arnhem.