Geen huur voor gebruikers van gemeentelijke sportaccommodaties

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties (sporthallen, gymzalen, sportvelden en zwembaden) in de gemeente Rheden hoeven tijdelijk geen huur te betalen. De huur vanaf 16 maart t/m april wordt terugbetaald en de facturen voor de periode daarna worden niet gestuurd tijdens de hele coronacrisis..

Ook worden de zwemabonnementen verlengd voor de duur van de periode dat de zwembaden gesloten zijn. Dit betreft jaarabonnementen, 12-badenkaarten en zwemleskaarten.

Wethouder Marc Budel: “We doen dit om de sporters en de sportverenigingen te ondersteunen in deze moeilijke periode. Wij vinden het niet redelijk om gebruikers te laten betalen voor een dienst die wij niet hebben kunnen leveren. Wij dragen de sport een warm hart toe. ”

De gemeente is nog bezig met een apart voorstel voor onderwijsinstellingen die gebruik maken van gemeentelijke sportaccommodaties.