Dodenherdenking Velp dit jaar online

Foto: Studio Rheden

VELP – Voor het eerst in 75 jaar is er ook in Velp dit jaar op 4 mei geen officiële Dodenherdenking bij het Herdenkingsmonument in het Villapark / Vijverlaan. Het Velpse comité heeft het programma van de 75ste herdenking dit jaar volledig aangepast.

Taptoe-signaal
In navolging van de oproep van het Nationaal Comité 4 &5 mei hangt de vlag op 4 Mei de gehele dag halfstok, en niet pas om 18.00 uur.

Bloemen
Op maandag 4 mei kan iedereen van 10 tot 18 uur bloemen leggen bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan /Villapark. Maar het comité vraagt iedereen na het leggen van de bloemen meteen weer naar huis te gaan.

Toespraak
Mevrouw Clan Visser ’t Hooft zou dit jaar op de Vijverlaan een toespraak houden. Deze wordt nu thuis opgenomen en is vanaf 4 mei te zien op de website www.WO2Velp.nl. Daar staat ook een gefilmde opname van het Wilhelmus (Nationale Dodenherdenking 2018) en de tekst ervan, zodat iedereen mee kan zingen. Twaalf leerlingen van de Roncallischool maakten samen/thuis een gedicht en filmden de voordracht ervan. Ook dat kan iedereen thuis bekijken.