Carol van Eert niet blij met drukte op Posbank

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Het was zondag weer druk op de Posbank tussen Velp en De Steeg. Iedereen gebruikte het mooie weer om er op uit te gaan. Daardoor waren er ook veel mensen op de Posbank. En daar was burgemeester Carol van Eert niet blij mee.

Geen langere fietstochten.
Carol van Eert: “Het is te druk op de Posbank en andere natuurgebieden in de Gemeente Rheden. Zeker met sport- en recreatiefietsers. Die kunnen de noodzakelijke afstand niet houden. We spraken af zoveel mogelijk thuisblijven. Enkel even blokje om in de buurt van je huis. Geen langere fietstochten.”

De afspraak is anderhalve meter en geen groepjes anders dan het gezin, maar niet iedereen houd zich daaraan.

Carol van Eert “We moeten dit volhouden, anders krijgen wij dit besmettelijke virus niet weg en komen wij deze noodsituatie niet uit. We kunnen de zorg niet laten opknappen wat wij nalaten.”