Dieven stelen kluizen dierenasiel Velp

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Dieven hebben van vrijdag op zaterdag toegeslagen bij Dierentehuis Arnhem en omstreken aan de Larensteinselaan in Velp. Bij een inbraak zijn contant geld en twee kluizen meegenomen. Dat meldt de politie op FB, die getuigen vraagt om zich te melden.

De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmorgen 09.50 uur. ‘Vanochtend kwamen we erachter’, vertelt een verontwaardigde coördinator Karin Mooijekind van het asiel. ‘Iedereen die hier wel eens geweest is of ons kent weet dat we een organisatie zijn die het bij elkaar moet schrapen. We moeten het hebben van donaties, goodwill en vrijwilligers. Schandalig dat je daar gaat inbreken.’

Een grote klapper is de buit niet geweest volgens Karin Mooijekind. Hoeveel het was wil ze niet zeggen.

Crowdfundingsactie
Bas Kaptein uit Arnhem wil het Dierentehuis uit Velp nu gaan helpen. Kaptein is daarom een crowdfundingsactie opgestart om maar liefst 5000 euro op te halen voor het dierenasiel. Of dit ook het bedrag van de buit was is, is niet bekend.