Tientallen arbeidsmigranten besmet met corona, complex ontruimd

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij 28 bewoners van een wooncomplex voor arbeidsmigranten aan de Willemstraat in Velp is afgelopen vrijdag het coronavirus vastgesteld. De besmette Oost-Europese arbeiders zijn zondagmorgen in twee bussen geëscorteerd door de politie naar een schip aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Daar gaan zij komende tijd in quarantaine.

Dat heeft de Veiligheidsregio Gelderland Midden bevestigd zondag. Nog 21 bewoners van het complex, die niet besmet zijn, gaan veertien dagen in quarantaine aan de Willemstraat.

Ook zijn de bedrijven geïnformeerd in Velp, waar de arbeiders werkzaam zijn. De omwonenden van het wooncomplex zijn op de hoogte gebracht door de gemeente Rheden.

Carol van Eert, burgemeester van Rheden: “Het is voor de bewoners een moeilijke tijd om ziek te zijn in een land waar je de taal niet spreekt. Ik wens hen beterschap en sterkte voor de komende tijd. Daarnaast kan ik begrijpen dat buren en omwonenden zich misschien zorgen maken over de situatie. Maar alle vereiste maatregelen zijn genomen om de besmetting zoveel mogelijk in te dammen.“

Foto: Studio Rheden