Helft arbeidsmigranten uit Velp weer van isolatieschip

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Vijftien arbeidsmigranten die naar het isolatieschip op de Rijn bij Arnhem waren overgebracht, zijn weer terug naar huis. Ze verblijven nu in quarantaine in hun wooncomplex in Velp.

De arbeidsmigranten waren de afgelopen 72 uur klachtenvrij, zegt een woordvoerder van de Horizon Groep, het uitzendbureau waarvoor de Oost-Europeanen werken. Dat was de richtlijn die de GGD gaf voor een terugkeer van de migranten naar hun eigen huis.

Nog zestien migranten op schip
Op het cruiseschip in Arnhem verbleven in totaal 31 arbeidsmigranten, die stuk voor stuk positief waren getest op het coronavirus. Daar zijn er nu nog zestien van over.

Foto: Studio Rheden

Zie ook: Nog meer arbeidsmigranten uit Velp naar isolatieschip

De Oost-Europeanen die nu nog op de boot zitten, hadden de afgelopen drie dagen toch nog wat klachten. Zij blijven in ieder geval nog een extra nacht in observatie. Uiteindelijk besluit de GGD Gelderland-Midden wanneer ook zij van het schip af kunnen.

De uitbraak onder de arbeidsmigranten uit Velp begon met een 47-jarige vrouw, die met coronaverschijnselen werd opgenomen in het ziekenhuis. Onderzoek onder haar medewerkers leverde nog dertig andere besmettingen op.

In quarantaine
In het wooncomplex aan de Willemstraat in Velp verblijft iedereen nog in quarantaine. De Horizon Groep doet boodschappen voor de bewoners en heeft een huismeester aangesteld voor andere klusjes, zodat de groep migranten niet in contact komt met omwonenden.

De meeste Oost-Europeanen werken bij vleesverwerker Vion in Scherpenzeel.