Dode bij steekpartij Velp; drie aanhoudingen (Update)

Foto: Sander Damen

VELP – Bij een steekpartij in Velp is zaterdagmiddag een 40-jarige Pool overleden, dat meldt de politie. Hij is nog door agenten en ambulancepersoneel gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Ook meldt de politie dat er drie personen van 23, 24 en 51 jaar oud uit Polen zijn aangehouden.

Over de aanleiding van de steekpartij bij de President Kennedylaan is nog niets bekendgemaakt. ‘We onderzoeken de toedracht’, aldus een woordvoerder. Bij het incident waren naast politie en ambulance’s ook een traumahelikopter aanwezig.

Het incident vond plaats bij het appartementencomplex De President, een arbeidsmigrantenhotel naast Kliniek Velp, waar ongeveer 200 arbeidsmigranten wonen. Het gaat niet om wat in de volksmond bekend staat als het Polenhotel, dat is aan de overkant.