Aantal overleden inwoners in gemeente Rheden door coronavirus niet gestegen

Foto: pixabay

VELP – Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn 14 inwoners van de gemeente Rheden door het virus om het leven gekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. In de gemeente Rozendaal is tot nu toe niemand overleden door het virus.

Vermoedelijk ligt het aantal sterfgevallen hoger, omdat niet iedereen die overlijdt ook getest wordt op het coronavirus.

Tientallen inwoners positief getest
In de gemeente Rheden zijn tot nu toe 101 mensen positief getest op het coronavirus. Drie weken geleden stond dit aantal nog op 60. Rozendaal telt in totaal drie bevestigde besmettingen. Aangezien niet iedereen met klachten meer getest wordt, zal het werkelijke aantal in Rheden en Rozendaal waarschijnlijk hoger liggen.

Ziekenhuisopnamen gestegen
Het aantal inwoners van de gemeente Rheden dat in het ziekenhuis werd opgenomen staat nu op 32. Twee weken geleden waren dat er nog 31. In Rozendaal werd weken geleden één inwoner opgenomen in het ziekenhuis en daar is het tot nu toe niemand bijgekomen.

Hoeveel mensen er genezen zijn in Rheden en Rozendaal is niet bekend.

Op 3 mei is in een wooncomplex voor Oost-Europese arbeidsmigranten aan de Willemstraat in Velp bij 31 bewoners het coronavirus vastgesteld. Die zijn toen verhuist naar cruiseschip in Arnhem. Daar zijn er nu nog zestien van over. De overige 15 mochten weer terug naar Velp.