Velpenaren maken leuke filmpjes over Velp

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Twee Velpenaren  zijn maandag gestart met Biljoen TV. Dit is een nieuw initiatief van fotograaf en filmer Joost Ooijman. Hij wordt daarbij geholpen door theatermaker, musicus en presentator Henk van der Weijden. Ze maken informatieve filmpjes over Velp die op YouTube te zien zijn.

In de eerste aflevering van Biljoen TV zijn opnames te zien met de eigenaren van Villa Dalenstein, een gesprek met de beheerder van Biljoen, een sketch van het Kanteltheater, tekenen met Amy en ze nemen een kijkje bij de bewoners van Oosterwolde tijdens de coronacrisis.

De filmpjes waarover Biljoen TV bericht gaan alleen over de wijk ten oosten van de Kennedylaan in Velp. De volgende aflevering is over twee weken te zien. Elke aflevering duurt ongeveer een kwartier. De filmpjes zijn ook te vinden op Biljoentv.nl.