Bibliotheek Dieren gaat stapsgewijs weer open

Foto: bibliotheek Dieren

DIEREN – Het kabinet gaf 6 mei aan dat bibliotheken weer open mogen. Met de nodige aanpassingen en hygiënemaatregelen gaat maandag 18 mei de Bibliotheek Dieren weer gedeeltelijk open. De jeugdBibliotheek in Rheden is voorlopig alleen toegankelijk voor scholen. In kleine stapjes wordt de ‘anderhalvemeterbibliotheek’ een feit.

Aangepaste openingstijden vanaf 18 mei zijn op maandag van 13:00 tot 18:00 uur, woensdag van 09:00 tot 18:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur.

Op vertoon van een bibliotheekpas kunnen leden zelf weer boeken komen uitzoeken, terugbrengen en/of reserveringen komen ophalen. Er mag een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen, iedereen moet 1,5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers houden en mensen die verkouden of grieperig zijn hebben, mogen de bibliotheek niet bezoeken.

Een tijdschrift lezen, printjes maken, computeren of koffiedrinken is voorlopig niet mogelijk en er worden nog geen activiteiten georganiseerd.

Afhaalbieb in Velp
De Bibliotheek Velp wordt vanaf 18 mei een afhaalbieb. Op afspraak kunnen leden van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur een boekenpakket komen afhalen. Medewerkers van de bibliotheek nemen de bestellingen telefonisch op.