Eerste initiatieven ‘Ik buurt mee!’ van start

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Wethouder Marc Budel heeft woensdag  drie initiatieven bezocht van het inwonersplatform ‘Ik buurt mee!’. De initiatieven hadden voldoende waardecheques gespaard en konden, ondanks de Corona-crisis, van start gaan.

De eerste waardecheque viel eind februari bij alle huishoudens op de mat. Ondanks de coronacrisis is de eerste ronde zeer succesvol verlopen volgens de gemeente. Bijna een kwart van de huishoudens heeft op één of andere manier actief deelgenomen.

Er zijn 49 initiatieven aangemeld, waarvan 19 nu al hun doel behaald hebben. Deze initiatieven zijn inmiddels gerealiseerd of worden binnenkort gerealiseerd met het opgehaalde bedrag.

Foto: Gemeente Rheden

Symbolische aftrap
Marc Budel bezocht woensdag een aantal projecten. De middag begon bij ’t Trefpunt in Velp met het symbolisch in ontvangst nemen van de bloembollen van meneer Brouwer van Marking.

Dit bedrijf schenkt de bloembollen die ze niet hebben kunnen verkopen (mede door corona) aan die initiatiefnemers die ze goed kunnen gebruiken.

Daarna bezocht de wethouder het initiatief voor de verfraaiing van de waterkant langs de Zwanensingel in Velp, waar hij hielp met het inzaaien van bloemzaden. Het laatste initiatief dat hij bezocht, was de plaatsing van een AED in de Rhedense buurt: Europalaan, De Del, Koningsland en De Hoge Kamp. De wethouder kreeg de eer om hier de schroeven aan te draaien.

Foto: Gemeente Rheden

Wethouder Marc Budel: ”Het is geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan deze fantastische initiatieven van inwoners. Wij zijn er ontzettend trots op dat inwoners massaal gebruik maken van het platform Ik buurt mee! om zelf initiatieven op te zetten of om deze te steunen. Met de cheques komen inwoners nog meer aan zet. De gemeente volgt met kennis, materialen en middelen.”

Ik buurt mee!
Ik buurt mee! is het platform voor inwonersinitiatieven van de gemeente Rheden. Op www.ikbuurtmee.nl kan iedereen een idee aanmelden, waarbij de spelregels eenvoudig zijn. Huishoudens van de gemeente ontvangen 2x per jaar een waardecheque van €7,50 om initiatieven bij elkaar te sparen en uit te voeren. De waardecheque kan direct gedoneerd worden aan een initiatief óf bewaard worden als saldo op een eigen account. De accounthouder kan dan op elk moment aan één of meerdere initiatieven doneren. Het saldo blijft geldig tot 31 december van het daaropvolgende jaar. De volgende ronde van cheques is in het najaar.