Podcast: Hoe hard heeft de coronacrisis Rheden getroffen?

Foto: Pixabay

RHEDEN- Hoe hard is de gemeente Rheden getroffen door de coronacrisis? Hoe houden inwoners en ondernemers het hoofd boven water? Wat doen zorgverleners, vrijwilligers en de gemeente om kwetsbaren te helpen? En wat gebeurt er voor anderen die er plotseling alleen voor staan?

Journalisten Andrew Groeneveld en Mark Snijders uit Velp maakte samen de driedelige podcast ‘Corona in Rheden’. De serie is hier gratis te beluisteren.

Deel 1: Een dreun voor de economie
(Met wethouder Ronald Haverkamp, topambtenaar Rachid Haouli, eigenaar Sam Groenewoud van restaurant de Ruif en Tanco Frijlink van de Gelderse IJzerhandel)

Deel 2: De rol van de gemeente
(Met burgemeester Carol van Eert en de wethouders Dorus Klomberg en Marc Budel)

Deel 3: Omkijken naar kwetsbaren
(Met Gerry van Haren van het Steunpunt Coronahulp, huisarts Arre Bekkering en wethouder Gea Hofstede)

De podcast is mogelijk gemaakt door een eenmalige onkostenvergoeding van de provincie Gelderland. Die is bedoeld om in coronatijd initiatieven en burgerparticipatie door vrijwilligers mogelijk te maken.

Mark Snijders en Andrew Groeneveld wonen in Velp en werken als freelance journalisten, tekstschrijvers en podcastmakers o.a. voor media-organisaties, bedrijven en nonprofit-instellingen. Zij wilden hun expertise inzetten om de inwoners van hun woonplaats beter te helpen informeren en een kijkje achter de schermen te gunnen bij het gemeentehuis, waar het college van B en W en het ambtelijk apparaat proberen de crisis in goede banen te leiden.