Zwembad de Dumpel weer (beperkt) open

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Zwembad de Dumpel gaat maandag 18 mei weer open. Achter de schermen is hard gewerkt het zwemmen mogelijk te maken. Bezoekers kunnen online of telefonisch reserveren.

Op 8 mei is door het kabinet bekendgemaakt dat de zwembaden weer op 11 mei open mogen. Om alles in goede banen te leiden, heeft Sportbedrijf Rheden een week nodig gehad om bezoekers veilig te kunnen ontvangen. Zo is er een looproute gemaakt waardoor er eenrichtingsverkeer ontstaat, moeten bezoekers online of telefonisch reserveren en kunnen in totaal 15 personen tegelijk gebruik maken van het bad.

Voor zwemmers geldt: kom alleen met personen uit jouw huishouden, kom niet met het openbaar vervoer, kleed je thuis om, ga daar alvast naar de wc en ga ook thuis weer douchen. Alle zwemmers wordt gevraagd een grote tas mee te nemen. Na het omkleden is het niet mogelijk je kleding te laten hangen in de kleedcabine. De kleding moet in een tas worden meegenomen naar de zwemzaal.

De activiteiten die worden aangeboden zijn beperkt. Banenzwemmen, aquasport, meer bewegen voor ouderen (MBVO) en zwemles vanaf niveau 4 is opgenomen in het aangepaste rooster. Tussen alle activiteiten zit 15 minuten ‘pauze’ zodat er gedesinfecteerd kan worden.

Het is nog onduidelijk wanneer openluchtzwembad de Hangmat in Rheden haar deuren zal openen.