Wie heeft er een badmintonruimte voor Esmeralda?

Foto: Omroep Gelderland

DIEREN – De 12-jarige Esmeralda van Drunen uit Dieren badmintont normaal gesproken op hoog niveau. Ze trainde voor de coronacrisis bijna dagelijks op Papendal. Maar daar is ze nu niet welkom, waardoor ze noodgedwongen is uitgeweken naar haar tuin. En dat is niet ideaal, want de wind gooit veel roet in het eten. En dus is ze hard op zoek naar een ruimte waar ze mag badmintonnen.

Esmeralda maakt deel uit van de nationale jeudselectie -15. Afgelopen jaar won ze enkele seniorentoernooien en werd ze derde op het Nederlands jeugdkamioenschap -13. Maar door de coronacrisis kwam haar badmintonleven in één keer stil te liggen.

Badminton-net in de woonkamer
De jeugdige Dierense probeerde oplossingen te vinden door een badminton-net te spannen in de woonkamer en in de tuin, ook maakte ze een badmintonbaan op de openbare weg. Leuke oplossingen, maar het werkt niet echt als je naar een hoger niveau wil toewerken.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

‘Buiten badmintonnen kan wel, maar dan met name voor de recreatieve sporters. Niet voor de wedstrijdbadmintonners zoals Esmeralda’, zo vertelt vader Pieter van Drunen. ‘Nee, ik kan nu niet meer op techniek trainen’, legt zijn dochter uit.

‘Van mijn concurrenten winnen’
En daarom zijn ze op zoek naar een plaats waar ze wel kunnen badmintonnen. ‘Met een grote boerenschuur zouden we bijvoorbeeld al geholpen zijn’, zegt vader Pieter. En ook Esmeralda zou daar al blij mee zijn. ‘Dan kan ik tenminste in conditie blijven en van mijn concurrenten winnen.’