Eind mei start herinrichting buitenruimte rond de Oude Jan in Velp

Foto: Velp voor Oranje

VELP – Buurtbewoners naast  de Oude Jan in Velp hebben samen met de gemeente een jaar geleden bekeken hoe de ruimte rond het historische kerkje in Velp het beste kan worden ingericht. Nu de plannen klaar zijn kan er worden begonnen het de nieuwe inrichting van het park rond de kerk. De werkzaamheden rond de Oude Jan starten in de  laatste week van mei

Martin Idema, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Jan: ‘Het terrein wordt gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig’.

Het herinrichtingsplan is tot stand gekomen samen met buurtbewoners, Stichting Vrienden van de Oude Jan, het project “Ik buurt mee!”, gemeente Rheden en provincie Gelderland.

Wanneer wordt er gestart?
In de laatste week van mei start het verleggen en bestraten van de paden en het aanleggen van de halfverharding. De gemeente Rheden houdt toezicht op de uitvoering. De tweede fase van de herinrichting start in het najaar met de werkzaamheden aan de bomen en de aanleg en renovatie van de groenvakken.

Oproep
Om het project door te laten gaan is er nog wel één voorwaarde. Buurtbewoners moeten wel meehelpen bij de aanleg en later bij het onderhoud. Stichting Vrienden van de Oude Jan vraagt daarom een aantal mensen die in het najaar een bijdrage willen leveren bij de aanleg van de groenvakken. Daarnaast wordt nog gezocht naar iemand die de inzet van de vrijwilligers in goede banen wil leiden.