Zakkenrolsters bestelen dame van 93 in Velp (filmpje)

Foto: Studio Rheden

VELP – Een 93-jarige dame werd vrijdag 31 januari 2020 het slachtoffer van twee slinkse zakkenrolsters. Terwijl de vrouw rustig winkelde in parfumerie Douglas in Velp, wisten ze haar in te sluiten en te bestelen.

Op de bewakingsbeelden zijn twee vrouwen te zien die na het slachtoffer de parfumerie in lopen. Het tweetal blijft steeds op korte afstand en houdt haar nauwlettend in de gaten.

Greep in tas
Terwijl het slachtoffer rustig de producten bekijkt, slaan de vrouwen toe. Ze sluiten de oudere dame in en wekken de indruk ook geïnteresseerd te zijn in de producten. Dan doet één van hen ongemerkt een greep in mevrouw haar handtas.

Wie herkent de vrouwen?
De eerste poging mislukt, maar de tweede keer heeft ze wel beet: de portemonnee van het slachtoffer. Kort na de diefstal is er 1.200 euro van de rekening van het slachtoffer gepind.

Bel de politie
Mogelijk slaan de zakkenrolsters vaker toe, ook in andere plaatsen in Nederland. Herkent u hen of vermoedt u dat de vrouwen ook in uw winkel hebben toegeslagen? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn op het gratis tel. nummer 0800 – 6070 of meld het anoniem via 0800 – 700.