Kasteeltuin Middachten weer open

Foto: Anke Opdam

DE STEEG – De kasteeltuin van Middachten in De Steeg gaat vanaf woensdag 3 juni weer open. Uiteraard volgt Middachten de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Zo kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden en veilig de tuin bezoeken en een kopje koffie / thee drinken op het terras bij de oranjerie. Het kasteel blijft deze helaas zomer gesloten.

De tuin van Middachten is een van de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland. Er zijn drie eeuwen tuingeschiedenis zichtbaar én ze zijn een lust voor het oog. In de zomer betoveren 60 verschillende klim- en struikrozen de bezoekers met heerlijke geuren.

Verder is er onder meer een kruidentuin, een kleurrijke vaste plantenborder en een openluchttheater met coulissen van taxushagen. Ook staan er een aantal bijzondere bomen, zoals een 150 jaar oude Libanonceder en een treurkastanje.

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

Nieuw: speurtocht voor gezinnen
Voor gezinnen met kinderen is een speurtocht door de tuin ontwikkeld, met allerlei doe-opdrachten onderweg. Tel het aantal rozensoorten in de rozentuin, speel een potje croquet, los een rebus op, zoek de Libanonceder en nog veel meer…

Nieuw: gerenoveerde Oostparterre
In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van de Oostparterre in de tuin. De Oostparterre is weer in oude luister hersteld: de parterre is verdiept en ingezaaid met gras, de oude zandstenen muurtjes zijn teruggebracht en het vak tussen de Rozentuin en de Oostparterre is voorzien van nieuwe beplanting en paden.

In de loop van dit jaar wordt verder nagedacht over de toekomstige invulling van het verdiepte gazon. De gedachte is om een nieuwe, vierde tijdlaag, toe te voegen met een stempel anno eenentwintigste eeuw.

Praktische informatie
De tuin is open van 3 juni t/m 30 september, woensdag t/m zondag, 12.30-16.30 uur. Bij grote belangstelling worden deze tijden later mogelijk verruimd. Bezoekers kunnen een entreekaartje kopen in de oranjerie. Vooraf reserveren is niet nodig. Kijk voor meer info op www.middachten.nl.

Foto: RIQQ