De Pinksterboodschap in coronatijd

Foto: Studio Rheden

SPANKEREN / LAAG-SOEREN – Komende zondag is het Pinksterfeest. Maar er mogen momenteel geen mensen samenkomen in een kerk. Hoe gaat de Protestantse kerk hier mee om?

Dominee Quik-Verweij van de Protestantse gemeente Spankeren – Laag-Soeren denkt dankbaar terug aan de weken voor Pasen waarin de protestantse kerken in de gemeente Rheden en Rozendaal hun handen in één sloegen. Hierbij ontstonden ‘spontaan’ twee dependances. Er werd vanuit de Ontmoetingskerk in Dieren en de Grote kerk in Velp uitgezonden.

Via een roulatiesysteem is er steeds weer een andere bekende voorganger. “De kerk veranderde steeds meer in een studio” aldus Ds. Quik, “Elke zondag stond de kijker centraal, elke zondag was er een verbeterslag. Opeens ontdekten we dat EO, NCRV en KRO vakwerk leverden met hun technici.”

Sinds kort zend PKN Rheden vanuit de Dorpskerk ook zelf diensten uit. Dit verlangen leeft bij alle kerken, vooral bij rouwdiensten. Komende zondag is het Pinksteren, vanuit de Ontmoetingskerk zal er een dienst worden uitgezonden waarin Ds. Ort en Ds. Quik voor zullen gaan. Er is aan de gemeenteleden gevraagd om duiven te vouwen van papier. Deze zullen in de kerk worden opgehangen als versiering. De dienst is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

“Pasen laat ons opstaan, Pinksteren zet ons binnen 1 ½ meter in beweging. Want als ons hoofd niet op slot zit, dan kunnen we toch ‘meters’ naar de ander, naar een medemens maken. Wie weet dat de Geest kracht geeft, die wordt weer een moedig schepsel en kan liefhebben.” aldus Ds. Quik-Verweij.

Foto: Ontmoetingskerk Dieren