IKC Dorpsschool in Rozendaal krijgt geld voor groen schoolplein

Foto: gemeente Rozendaal

ROZENDAAL – Een plek met veel minder tegels en veel meer struiken, bomen, bloemen, water, zand, modder, boomstronken en bovenal een avontuurlijke speelplek. Zo ziet een groen schoolplein eruit. De IKC Dorpsschool uit Rozendaal heeft als 150ste school subsidie gekregen van Provincie Gelderland om een groen schoolplein van aan te leggen.

De IKC Dorpsschool uit Rozendaal kreeg daarom van gedeputeerde Peter Drenth een cheque van 17.500 euro voor de inrichting van het plein.

De IKC Dorpsschool uit Rozendaal is eind 2018 verhuisd naar een nieuw schoolgebouw en de school heeft nu subsidie gekregen om het nieuwe schoolplein te voorzien van een ontdek- en leertuin vol met kruiden, lekker ruikende bloemen en eetbare planten.

Op het schoolplein komt een insectenhotel, een wilgentunnel, een waterpomp, boomstammen en een nieuw speeltoestel van boomstammen. Er komen ook een aantal fruitbomen en op het plein komen grote zwerfkeien om op te klimmen. In de Ontdektuin komt ook, met de hulp van Vitens, een watertappunt waarmee kinderen tijdens hun pauzes buiten kraanwater kunnen tappen.