Burgemeester sluit woensdag opnieuw drugspand in Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert heeft woensdag opnieuw opdracht gegeven voor het sluiten van een woning. Afgelopen dinsdag ging een woning aan de Van der Duyn van Maasdamstraat op slot. En woensdag is het een woning aan de Willem Pijperlaan 56 in Dieren.

Ook deze woning gaat voor 1 maand op slot. Op dit adres trof de politie op 30 april 2020 een omvangrijke hennepplantage aan. Meer dan 700 hennepplanten werden gevonden in deze tussenwoning. Daar is toen ook een 54- jarige man zonder een vast woonadres aangehouden.

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. De woning aan de Willem Pijperlaan gaat voor één maand dicht. Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres beëindigen en de rust in de omgeving terugbrengen.